Стартував  пілотний проект «Шлях до порозуміння»

25 вересня 2018 р. проект презентували за участю Генерального консула ФРН в Донецьку доктора Вольфганга Мессінгера, представників Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради,  керівників навчальних закладів.

З точки зору ініціаторів проекту, важливо почати з витоків придбання професії – покращувати репутацію фахової передвищої освіти в суспільстві, підвищувати її позитивний імідж. Починати зміни потрібно зсередини – розвивати сприятливу соціально-психологічну атмосферу в таких навчальних закладах.

Як зазначали координатори проекту, навіть в Німеччині, де фахівці своєї справи і професіонали дуже високо цінуються, вже 10 років існує програма з соціального навчання в закладах освіти професійної ланки, мета якої розвиток навичок соціальної компетентності. І в цій програмі відкрито говориться про існуючі проблеми: агресивність, ескалація конфліктів, випадки насильства, депресія.

Міністерство закордонних справ Німеччини підтримало ініціативу ГО ЦПР «РАЗОМ» в партнерстві з німецькою організацією «S?dost Europa Kultur e.V.» розпочати реалізацію проекту  в 3-х навчальних закладах: Харківському державному соціально-економічному коледжі, Харківському житлово-комунальному коледжі ХНУМГ ім. О.М. Бекетова і в Харківському коледжі державного університету телекомунікацій.

Про результати проекту буде відомо вже в грудні наступного року.

Як зазначив д-р Вольфганг Мессінгер, за підсумками реалізації проекту буде отриманий досвід, необхідний для інших областей України.