Проведений ІХ Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Дослідник» для учнів 7-10-х класів

У квітні – травні 2018 року Національним центром «Мала академія наук України» був проведений ІХ Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Дослідник» для учнів 7-10-х класів. Конкурс традиційно проводився в номінаціях «Історія», «Екологія», «Техніка», «Астрономія».

Загалом у Всеукраїнському конкурсі «МАН-Юніор Дослідник – 2018» взяли участь 314 учнів із 21 області України та м. Києва.

Беззаперечним лідером за кількістю представлених на конкурс проектів вже третій рік поспіль є Харківщина (81 проект), яка утримує також і перше місце за кількістю призерів конкурсу (31). За Харківською областю з відривом йдуть Херсонська (25 проектів), Хмельницька та Сумська (по 24), Полтавська (23), Черкаська та Київська (по 21), Запорізька (15), Дніпропетровська (14), Донецька (13), Луганська (10) області.

Журі конкурсу відзначило високий загальний рівень дослідницьких робіт, представлених учнями на он-лайн захисті, їхню актуальність та практичну спрямованість, використання місцевого матеріалу, належний рівень підготовки учнів до публічного захисту.

Успішний виступ юних дослідників у конкурсах «МАН-Юніор Дослідник» та конкурсі-захисті Малої академії наук у 2018 році підтвердив високий рівень підготовки учасників, що свідчить про значний потенціал і позитивну динаміку розвитку Харківського територіального відділення Малої академії наук України.