В Україні з’явився перший Чеський мовно-культурний центр

В Україні з’явився перший Чеський мовно-культурний центр. Його відкрили на базі Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова.

Попередньо між вишем, Харківською міською радою та Південно-Моравським центром міжнародної мобільності підписано відповідний меморандум.

Центр підтримуватиме мобільність студентів, створюватиме  передумови для інтернаціоналізації закладів вищої освіти Південно-Моравського краю та Харкова.

Приходити до нього зможуть не тільки студенти та викладачі ХНУМГ, але й інших харківських ВНЗ. Мовні заняття будуть безкоштовними.

В межах роботи центру, крім навчання чеській мові, передбачається надання консультацій щодо стипендіальних програм Південно-Моравського центру міжнародної мобільності «Стипендія для іноземних студентів», які призначені для іноземних студентів з країн, що не входять до ЄС.

Варто зазначити, що на базі ХНУМГ ім. О.М. Бекетова вже функціонують 7 міжнародих культурно-освітніх центрів (польський, канадський, ліванський, китайський, арабський, турецький, азіатський).