Відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти

24 жовтня 2018 року на базі Державного навчального закладу «Харківський регіональний центр професійної освіти поліграфічних медіатехнологій та машинобудування» відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗП(ПТ)О за темою: «Педагогічні засади організації та методики виховної роботи в ЗП(ПТ)О».

У роботі семінару взяли участь 30 заступників директорів з навчально-виховної роботи, та 30 лідерів учнівського самоврядування ЗП(ПТ)О, методист НМЦ ПТО.

Учасники семінару брали участь у роботі зборів обласної ради лідерів учнівського самоврядування за темою: «Розвиток творчого потенціалу лідерів – шлях до успіху».

Семінар та збір лідерів учнівського самоврядування розпочався презентацією учнівської газети «Вісник самоврядування профосвіти».

Далі робота семінару проходила за окремою програмою, були заслухані доповідь та виступи-презентації з питань:

  • виховна робота у ЗП(ПТ)О: досягнення, актуальні проблеми розвитку в умовах сьогодення;
  • учнівське самоврядування як дієвий засіб розвитку творчого потенціалу та соціалізації учнівської молоді;
  • роль Євроклубу у формуванні європейських цінностей учнівської молоді ЗП(ПТ)О.

Також зі слухачами було проведено анкетування «Що я знаю про Францію» до року французької мови в Україні.

Крім цього, учасники взяли участь у виховному заході: «Подорож Францією». Учасники мали можливість опанувати низку сучасних, різноманітних педагогічних ідей щодо оновлення виховної роботи у своїх навчальних закладах.