Обласний семінар-практикум для викладачів української мови і літератури, українського ділового мовлення  

24 жовтня 2018 року на базі Державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Харківське вище професійне училище швейного виробництва та побуту» відбувся обласний семінар-практикум для викладачів української мови і літератури. Тема семінару: «Впровадження компетентнісного підходу до уроку через використання сучасних технологій».

У роботі семінару брали участь представники 29 ЗП(ПТ)О Харківської області (32 викладача).

Учасників семінару привітали номерами художньої самодіяльності учениці навчального закладу.

Викладачі ЗП(ПТ)О ознайомили учасників із своїм баченням і досвідом використання інтерактивних методів навчання та ІКТ для формування мовної компетентності учнів на уроках української мови.

Ярошенко Ю.О., методист НМЦ ПТО у Харківській області, розповів про проект «Українського правопису»; результати Державної підсумкової атестації з української мови та літератури, яка проходила у формі зовнішнього незалежного оцінювання, учнів ЗП(ПТ)О області.

Завершився обласний семінар-практикум для викладачів української мови та літератури, українського ділового мовлення обговоренням виступів і наданих матеріалів, плануванням подальшої роботи з міжкурсової підготовки педагогічних працівників у світлі реформування системи освіти в Україні.