Відбулося урочисте відкриття Центру гендерної культури

30 жовтня 2018 р. Центр гендерної культури гостинно відкрив двері для широкої аудиторії та презентував проект «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок та молоді». Відтепер Центр гендерної культури та Музей гендерної та жіночої історії системно працюватимуть у новому просторі під одним дахом та проводитимуть різноманітні заходи для різних аудиторій. Вже працюють тренінгові програми з гендерної тематики для вчительства Харківщини, в яких взяли участь понад 180 осіб. Для 20 жінок, які обрали підприємництво сферою власної реалізації, проведені тренінги з розвитку бізнесу. Для дітей та підлітків працює Дитяча площАРТка.  Відтепер відвідати Музей жіночої та гендерної історії та побачити його колекцію зможе набагато більша кількість людей, ніж це було раніше. Підтримка Українського культурного фонду надала можливість розробити та створити нові інтерактивні експозиції з використанням інформаційних технологій, що дозволяють відчути процеси гендерного конструювання та маніпуляцій, які відбуваються у суспільстві. Гостям було презентовано експозиції «Крізь скляну стелю» та «Невидимий батальйон».

В урочистій події взяли участь гендерні експертки та експерти, представництво влади, громадського сектору, освіти, науки, культури, бізнесу, керівники та волонтери Центрів гендерної освіти закладів вищої освіти. Захід продемонстрував, що діяльність Центру є дуже важливою для Харківського регіону в цілому.

Серед почесних гостей, які підтримують діяльність Центру у різний спосіб були: Пітер Кріблі, директор British Linguistics Academy, Сергій Велігодський,  координатор проекту Фонду ООН у галузі народнонаслення, Маргарита Васкес Панес, представниця Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, В’ячеслав Курінний, регіональний представник Європейського фонду для демократії.

Загальна інформація: Проект «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок та молоді» працює в Харківській області та на Сході України за підтримки Європейського Союзу і реалізується громадськими організаціями: «Харківський обласний гендерний ресурсний центр», «Агенція змін «Перспектива», «Сучасна жінка». Проект стартував в грудні 2017 р. та триватиме до грудня 2020 р. Мета проекту –  розповсюдження ідей гендерної рівності і гендерної культури. Проект фокусується на неформальній гендерній освіті молоді і жінок з метою допомогти їм стати гендерночутливими лідерами і лідерками, які беруть активну участь у процесі прийняття рішень як на регіональному, так і на національному рівнях.