Відбулися установчі збори Ради молодих вчених і спеціалістів Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України

08 листопада 2018 р. напередодні Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку в Центрі науки, культури  і мистецтва «Харківський будинок вчених» відбулися установчі збори Ради молодих вчених і спеціалістів Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України.

У зборах взяли участь 57 представників провідних закладів вищої освіти і наукових установ Харкова, Полтави та Сум; всього Рада об’єднаю більш ніж 70 молодих  науковців.

Головою нового органу було обрано Куфтеріну Н., голову Ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації; її заступниками стали Томашевський Р. (Національний технічний університет «ХПІ») та Максимов М. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна), секретарем обрано Мурликіну М. (НТК «Інститут монокристалів» НАНУ).

Також було обрано Президію Раду і координаторів за науковими напрямами:  аграрний, юридичний. технічний, культури та мистецтва, держуправління.

Членами Ради було запропоновано визначити конкретні шляхи щодо вирішення однієї з основних проблем – створення  таких умов для молодих науковців, що заохочували би  працювати в наукових установах України.