Проведено обласний семінар-практикум для керівників народознавчих гуртків та фольклорних колективів

21 листопада 2018 року Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради проведено обласний семінар-практикум для керівників народознавчих гуртків та фольклорних колективів за темою «Традиційні жіночі прикраси та головні убори українок».

У роботі семінару взяли участь учителі та керівники гуртків художньо-естетичного напряму з Богодухівського, Чугуївського, Харківського районів області, Нововодолазької ОТГ, міст Лозова, Чугуїв, Люботин, а також Київського, Індустріального, Шевченківського, Слобідського районів міста Харкова.

Під час науково-методичної частини семінару перед учасниками витупила з доповіддю Косміна Оксана Юліївна, кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту народознавства НАН України, яка розповіла про традиційні головні убори з різних етнорегіонів України, а також традиційні жіночі прикраси.

Керівники народного фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» Нововодолазького БДЮТ Коваль Ольга Володимирівна та Коваль Тетяна Павлівна презентували відеофільм «З роду в рід кладе життя мости» про народний одяг Слобожанщини.

Під  час  практичної  частини  семінару  відбувся майстер-клас Косміної О.Ю. з пов’язування хустки. Кожний учасник семінару із захопленням вчився пов’язувати хустку так, як це робили наші предки.

Учасники семінару висловили подяку за високий науковий рівень, практичне значення семінару з метою подальшого впровадження набутих знань та навичок в освітній процес з вихованцями народознавчих гуртків.