І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2018/2019 навчальному році

Згідно з графіком відвідування І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2018/2019 навчальному році з 26 листопада по 14 грудня 2018 року методисти та керівники гуртків Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» відвідали І етап конкурсу-захисту в 38 районах (містах, об’єднаних територіальних громадах) Харківської області та надали методичну й практичну допомогу Р(М)МК (ІМЦ), педагогам та юним науковцям з організаційних питань проведення І етапу конкурсу-захисту та підготовки до участі у ІІ (обласному) етапі, а саме:

– оформлення документації І-ІІ етапів конкурсу-захисту;

– методичні рекомендації щодо оформлення науково-дослідницьких робіт;

– терміни подання документації до оргкомітету ІІ етапу конкурсу-захисту;

– ознайомлення з нормативними документами з питань проведення конкурсу-захисту в 2018/2019 навчальному році.

І етап конкурсу-захисту відбувся відповідно до наказів місцевих  органів управління у сфері освіти. На належному рівні були забезпечені організація та проведення контрольних робіт, захисту науково-дослідницьких робіт учнів. Учасники конкурсу-захисту продемонстрували достатньо високі результати на районних (міських, ОТГ) етапах. Члени журі відзначили актуальність та практичну спрямованість робіт, належний рівень підготовки учнів до публічного захисту.

Роботу наукових відділень МАН було організовано на базі місцевих органів управління у сфері освіти, закладів загальної середньої та позашкільної освіти Харківської області.