Про гендер – пізнавально, креативно, позитивно!

09 квітня 2019 р. на базі Національної академії Національної гвардії України в рамках реалізації проекту «Через рівність та порозуміння – до захисту і безпеки» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації відбувся Фестиваль форум-театрів «Гендер в дії!».  У заході взяли  участь команди з наступних вишів: Національна академія Національної гвардії України, Національний університет цивільного захисту України. Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія Харківської обласної ради», Харківський державний університет харчування і торгівлі та збірна команда Харківського національного медичного університету і Державного вищого навчального закладу «Харківський коледж текстилю та дизайну». Захід передбачав показ кожною з команд свого розуміння гендерної проблематики через театралізоване дійство.  Усі виступи були зроблені в абсолютно різній стилістиці: від гумору до історичних екскурсів; від непростих стосунків жінок і чоловіків в армії до сімейних стосунків.

Дипломи I ступеня отримали Національна академія Національної гвардії України та Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба; II місце поділили між собою команди Національного університету цивільного захисту України та збірна Харківського національного медичного університету і ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну», III місце посіли команди Харківського державного університету харчування і торгівлі та КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія Харківської обласної ради». Додатково команди були відмічені  в окремих номінаціях: «Гармонія рівності», «Про гендер – креативно», «Гендерночутливе вчительство».

Окрему відзнаку від Центру гендерної культури за внесок до просвітницької  місії щодо реалізації гендерної політики отримала команда Харківського державного університету харчування і торгівлі. Наприкінці заходу організатори висловили ідею – зробити такий Фестиваль  традиційним та звернутися до керівництва НАНГУ з такою пропозицією. Ця ідея була підтримана бурхливими оплесками усього залу!