Обласна школа кращого досвіду для бібліотекарів закладів професійної (професійно-технічної) освіти

24.04.2019 на базі ДНЗ «Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області» відбулася школа кращого досвіду роботи бібліотекарів за темою: «Організація та проведення масових заходів». На обласній школі були присутні 16 бібліотекарів ЗП(ПТ)О м. Харкова та Харківської області.

Бібліотекар Головатюк Т.В. презентувала присутнім досвід роботи з проведення масових заходів та наголосила на тому, що для того, щоб привернути увагу учнівської молоді та сприяти широкій популяризації літературних надбань письменників та поетів, зростанню кола пізнавальних читацьких інтересів необхідно проводити цікаві, захоплюючі масові заходи.

З метою допомогти учням краще пізнати традиції та звичаї нашого народу, розвивали творчі здібності, фантазію, виховували любов до національних надбань бібліотекар Кучеренко Г.І. провела з учнями захід до свята Великодня. Потім бібліотекар разом з дітьми співали та танцювали. В актовому залі для всіх присутніх діяла виставка різних матеріалів для проведення масових заходів.

У практичній частині роботи зав. бібліотекою Ільницька Поліна Валеріївна провела серед учасників майстер-клас «Великодня крапанка». Під час розпису яйця розповіла про традиції писанкарства, чим відрізняється писанка від крашанки, яке значення мають кольори та орнаменти писанок.

Усі учасники школи отримали від свята позитивні емоції, хороший настрій та охоче фотографувалися біля експозиції.