У НТУ «ХПІ» стартувала унікальна  STEMCamp School, що приносить щастя

03 червня 2019 р. в НТУ «ХПІ» стартував другий сезон унікального освітнього проекту STEMCamp School. Цього року його учасниками стала сотня цілеспрямованих і мотивованих школярів не лише з Харківщини, а й з мм. Кропивницький, Мелітополь,  Протягом 10 днів учні відвідають інтерактивні лекції, лабораторні роботи, майстер-класи з фізики, хімії, енергетики, електроніки та інших наукових напрямів; візьмуть участь у  науковому квесті, а також розроблять власні проекти, що презентують на підсумковому Фестивалі науки.

За словами організаторів, в STEMCamp School є дві головні мети: показати, що наука – це творчість, а сучасний світ вимагає нестандартних підходів до створення нових речей, продуктів та навчити дітей командній роботі за допомогою «проектної методики», що лежить в основі STEM-школи.

STEMCamp School доступна для всіх дітей, в тому числі, з особливими освітніми потребами. Лектори школи  –  вчені НТУ «ХПІ»; волонтери – студенти вишу. Організатори STEMCamp School – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. Організаторів і учасників заходу привітала директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Л.Г. Карпова.