Обласний семінар-практикум для голів методичних комісій класних керівників та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти

18 вересня 2019 року на базі Державного навчального закладу «Харківське вище професійне училище № 6» відбувся обласний семінар-практикум для голів методичних комісій класних керівників та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області за темою: «Удосконалення професійної майстерності класних керівників, майстрів в/н та вихователів засобами методичної роботи».

У роботі семінару взяли участь 30 голів методичних комісій класних керівників та майстрів виробничого навчання, методист НМЦ ПТО.

У ході семінару були розглянуті питання:

  • основні завдання та пріоритетні напрямки роботи методичної комісії класних керівників та майстрів в/н щодо розвитку професійного потенціалу педпрацівників;
  • професійна компетентність класного керівника та майстра в/н – ресурс підвищення якості виховання учнівської молоді;
  • планування роботи методичної комісії класних керівників та майстрів в/н.

На практичних заняттях була презентована виставка методичних розробок виховних годин та позакласних заходів, також учасники семінару взяли участь у виховному заході на тему: Гра-квест «В єдності наша сила». Присутні мали можливість познайомитись з методикою його проведення.

Завершився семінар підведенням підсумків та прийняттям рішень щодо вдосконалення виховної роботи у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області.