У сучасному світі не стоїть питання чи потрібна жінка в армії,  актуальним є запит як залучити до військової служби кращих жінок 

Така теза пролунала під час зустрічі у просторі Центру гендерної культури представництв військових вишів регіону  від радника з питань жінок, миру і безпеки представництва НАТО в Україні  майора  Стіва Вінтерса (Канада), що відбулася 20.09.2019 р.

Мета візиту радника на Харківщину  полягала у сприянні в удосконаленні системи гендерної підготовки в Національній академії Національної гвардії України, враховуючи кращі практики країн-членів НАТО. Проте ця  зустріч стала важливою й для інших військових навчальних закладів. Корисний досвід НАТО у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків в армії є гарним чинником змін в українському секторі безпеки та оборони. Під час зустрічі представницею Департаменту освіти та науки Харківської обласної державної адміністрації було презентовано підсумки реалізації у        2018/2019 н.р. проекту «Через рівність і порозуміння до захисту та безпеки». «Родзинкою» заходу став допрем’єрний показ соціального ролика, знятого  молодим талановитим режисером О. Чернобаєм за підтримки проєкту ЄС «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав та можливостей жінок і молоді» про дівчат-військових. Наприкінці зустрічі Стів Вінтерс позитивно оцінив результати проекту та пообіцяв довести цю інформацію до фахівців  Представництва НАТО в Україні та Штаб-квартири НАТО в Брюсселі.