Засідання обласної методичної секції викладачів української мови і літератури, українського ділового мовлення

23 жовтня 2019 року на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище сфери послуг» було проведено засідання обласної методичної секції викладачів української мови і літератури, українського ділового мовлення на тему: «Застосування компетентнісного підходу до організації уроку (на уроці) через використання традиційних та інноваційних технологій».

У роботі обласного масового заходу брали участь представники 24 ЗП(ПТ)О Харківської області – 26 викладачів.

Про свій досвід роботи розповіла викладач Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище сфери послуг», яка не тільки продемонструвала свої напрацювання, але й провела з викладачами воркшоп.

З доповіддю «Інноваційні технології на уроках української літератури» (на прикладі уроку з теми «Кайдашева сім’я»), що супроводжувалася презентацією, виступила викладач української мови і літератури Старосалтівського професійного аграрного ліцею.

Методист НМЦ ПТО у Харківській області, зробив огляд публікацій у фахових виданнях, розповів про результати і підготовку до обласних етапів Міжнародних мовних конкурсів, олімпіади з української мови та літератури.

Завершився обласний масовий захід обговоренням продемонстрованих напрацювань, плануванням подальшої роботи з міжкурсової підготовки педагогічних працівників у світлі реформування системи освіти в Україні.