Відкриття навчально-практичного центру з професії «Монтажник систем утеплення будівель»

31 жовтня 2019 року в рамках реалізації державної програми створення навчально-практичних центрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та за підтримки національної компанії ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ ПОЛІМІН» у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Харківське вище професійне училище будівництва» відбулося відкриття навчально-практичного центру з професії «Монтажник систем утеплення будівель». В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Лариса Карпова, експерт Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Юлія Єпіфанова, представники компанії ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ ПОЛІМІН», Харківського обласного центру зайнятості, соціальні партнери, роботодавці, керівники ЗП(ПТ)О.

Центр було створено з метою впровадження в освітній процес новітніх виробничих технологій і матеріалів, а також налагодження тісного співробітництва і взаємодії між закладом освіти, підприємствами – роботодавцями та виробниками будівельних матеріалів.

Створення навчально-практичного центру надає можливість здобувачам професійної освіти увійти у відкритий та доступний навчально-технологічний простір, який мобільно реагує на інновації у сфері будівництва. Це сприятиме використанню в освітньому процесі сучасних будівельних матеріалів торгової марки ПОЛІМІН, а також проведенню коротко-термінових курсів підвищення кваліфікацій для працівників будівельних підприємств.

Компанія ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ ПОЛІМІН» надала Державному професійно-технічному навчальному закладу «Харківське вище професійне училище будівництва» методичні матеріали, посібники, технологічні карти виробничих процесів, наочні зразки. За допомогою наочних матеріалів, наданих компанією ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ ПОЛІМІН», була розширена методична база кабінету англійської мови, а саме були встановлені стенди з професійної лексики будівельної галузі.

В рамках заходу для учасників був проведений огляд локацій території професійних компетенцій, продемонстровано майстер-клас з використання матеріалів компаній «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН».

Було підписано меморандум про співпрацю між ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва», ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ ПОЛІМІН» та ТОВ «ДМК ГРУПП».