Обласний семінар-практикум для викладачів предмета “Математика”

23 жовтня 2014 року в Державному навчальному закладі «Харківський професійний монтажно-будівельний ліцеї» (ДНЗ «ХПМБЛ») згідно з плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти в Харківській області 23 жовтеня 2014 року відбувся обласний семінар-практикум для викладачів предмета «Математика» за темою: «Сучасний урок математики: дидактичний, методичний, інформаційний аспект».

У роботі обласного семінару-практикуму взяли участь 31 педагогічний працівник різних ПТНЗ. З презентацією навчального закладу, досягненнями педагогічного колективу щодо  впровадження інноваційних методів та засобів навчання присутніх ознайомив заступник директора з навчально-виробничої роботи Тишкевич П.А. У процесі семінарського заняття було розглянуто такі питання:

– «Сучасний урок математики: дидактичний, методичний, інформаційний аспект» – доповідач методист НМЦ ПТО у Харківській області Леоненко Г.І.

– «Алгоритмізація викладача щодо структурування уроку» – доповідач викладач ДНЗ «ХПМБЛ» Вовк Н.І.

– «Активні та інтерактивні прийоми проведення сучасного уроку» – доповідач викладач ДНЗ «ХПМБЛ» Суханова В.І.

На семінарі-практикумі проведено відкритий урок на тему : «Взаємне розміщення прямих у просторі. Розв’язування задач» викладачем Ізюмського професійного ліцею Антоновою І.Б. У ході роботи семінару учасники вирішували різні проблемні ситуації, аналізували та обговорювали їх. Під час обговорення та підбиття підсумків семінару-практикуму було визначено питання, над якими слід працювати викладачам протягом 2014/2015 н.р. та прийнято рішення щодо їх реалізації.