Про відкриття ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в 2019/2020 навчальному році

25 січня 2020 року з нагоди 25-річчя Харківського територіального відділення Малої академії наук України відбулося урочисте відкриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

Традиційно в межах ІІ етапу конкурсу-захисту 26 січня для педагогічних працівників області проведено науковий лекторій з природничих наук за участю А.Б. Ачасова, професора кафедри екології та неоекології Навчально-наукового інституту екології Харківського національного університету імені
В.Н. Каразіна, доктора сільськогосподарських наук. Учасники лекторію (55 осіб) узяли участь в обговоренні новітніх тенденцій в науці, актуальних питань щодо тематики наукових досліджень для написання науково-дослідницьких учнівських робіт.

Учасники конкурсу-захисту протягом двох днів захищали науково-дослідницькі роботи в наукових відділеннях філософії та суспільствознавства, мовознавства, наук про Землю, хімії та біології (усього – 172 учні).

Контрольні роботи із зарубіжної літератури та математики виконали  188 учнів закладів освіти міста Харкова й області.