Завершився збір краєзнавчо-пошукових матеріалів обласної військово-патріотичної акції учнівської та студентської молоді «Слобожанські дзвони Перемоги»

Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради завершився збір краєзнавчо-пошукових матеріалів обласної військово-патріотичної акції учнівської та студентської молоді «Слобожанські дзвони Перемоги». Близько 200 юних краєзнавців з усіх районів, об’єднаних територіальних громад та міст Харківської області виявили бажання прийняти  участь в акції та надіслали свої дослідження.

Вихованці гуртків, учні та студенти  активно долучилися до дослідження історії рідного краю у період Другої світової війни, розшукали та проаналізували  матеріали, які містять спогади ветеранів, свідків подій,  ділилися досвідом роботи волонтерських загонів з вшанування пам’яті про героїв-чорнобильців, афганців та учасників локальних конфліктів, героїв  антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на сході України.

Тези робіт будуть надруковані Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради. Підведення підсумків, нагородження учасників акції планується провести  в кінці травня 2020 року.