Урочиста  церемонія нагородження пам’ятними дипломами провідних та молодих науковців – обласних стипендіатів в галузі науки у 2020 році за участю голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Володимировича Кучера

12 червня 2020 р. о 12-00 у Великій залі Харківської обласної ради відбудеться урочиста  церемонія нагородження пам’ятними дипломами провідних та молодих науковців – обласних стипендіатів в галузі науки у 2020 році за участю голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Володимировича Кучера.

Відповідно до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VII, Порядку  призначення та виплати обласних іменних стипендій в галузі науки, затвердженому рішенням Харківської обласної ради від 28.02.2019 № 935-VII; з метою відзначення провідних діячів науки, які зробили вагомий внесок у розв’язання соціально-економічних проблем регіону, становлення та подальшу розбудову держави, зміцнення її інтелектуальної безпеки та підтримки наукової молоді Харківщини щороку призначається 40 обласних  іменних стипендій в галузі науки за 13 номінаціями (хімія, фармація, гуманітарні науки, медицина і біологія, математика, технічні науки, фізика та астрономія, аграрні науки, правознавство, економіка, інформатика та комп’ютерні науки, науки про Землю, імені Л.Т. Малої), 20 з яких – провідним науковцям та 20 – обдарованим молодим науковцям.

У 2020 році  в Конкурсі взяли участь 118 претендентів з 23-х закладів вищої освіти,  10-ти академічних та 9-ти  галузевих наукових установ  області; із загальної кількості учасників –  44 видатні науковці,  74 обдаровані молоді науковці.

Відбір кандидатів на призначення стипендій здійснюється Комітетом з призначення обласних іменних стипендій в галузі науки на підставі пропозицій експертних комісій.

Із  21 квітня по 28 квітня   2020 р. відбулися засідання експертних комісій, за результатами засідань яких складені протоколи з рекомендаціями щодо призначення обласних  іменних стипендій в галузі науки у 2020 році видатним та обдарованим молодим науковцям.

Комітетом з призначення обласних  іменних стипендій в галузі науки в дистанційному режимі були затверджені кандидатури  20 видатних і 20 обдарованих молодих науковців (списки  стипендіатів додаються).

Розмір стипендій складає 1,0 тис. грн. для обдарованих молодих та 2,0 тис. грн. для видатних науковців.

Стипендії виплачуються, починаючи з травня поточного року по квітень наступного року за рахунок коштів обласного бюджету.