За ініціативи молодих вчених проведено Перший  Відкритий  Регіональний дистанційний  конкурс фортепіанної музики «AURORA»

Підведені підсумки Першого Відкритого Регіонального дистанційного конкурсу фортепіанної музики «AURORA» до 250-річного ювілею з дня народження Людвіга ван Бетховена, започаткованого Радою молодих вчених Харківського національного університету мистецтв ім.І. П. Котляревського за підтримки Управління культури та туризму Харківської обласної державної адміністрації, Благодійного фонду «Харківські асамблеї», Міжнародного музичного фестивалю «Харківські асамблеї», Харківського відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

Ідея Конкурсу виникла внаслідок нестримної творчої енергії молодих музикантів як протидія пандемії. В умовах, що склалися, вкрай важливо було мотивувати юних талантів та їх викладачів надалі через мистецтво дарувати світові свободу та гідність, мужність та прагнення до перемоги. До участі в Конкурсі запрошувались учні закладів початкової мистецької освіти (музичні школи, школи мистецтв, ліцеї) віком від 6 до 15 років включно. Задля дистанційного проведення конкурсу організаторами заходу був створений канал на відеохостингу YouTube з відкритим правом перегляду виступів учасників. У складі Журі Конкурсу під головуванням ректора Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського, народна артистка України, професор, кандидат мистецтвознавства, голова Харківського відділення Національної Всеукраїнської музичної спілки Т.Б.Вєркіної працювали провідні митці в галузі музичного мистецтва, видатні випускники різних років та представники Ради молодих вчених Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського. У Конкурсі взяли участь 260 учасників з 22 областей та 100 населених пунктів України. Дуже приємно, що Харківська область була дуже широко представлена учасниками з різних міст (м. Харків, м. Балаклія, м. Борова, м. Дергачі, м. Зміїв, м. Золочів, м. Куп’янськ, м. Лозова, м. Первомайськ, м. Південне, м. Пісочин, м. Слобожанське).  З 260 поданих заявок нагороду отримали 47 лауреатів та 48 дипломантів. Усі лауреати та дипломанти отримали дипломи та пам’ятні подарунки. Також, були присуджені спеціальні нагороди за краще виконання твору Людвіга ван Бетховена та твору українського композитора. Переможцями конкурсу стали учасники із Харкова, Запоріжжя, Одеси, Києва, Вінниці, Луцька, Львова, Чернівців, Миколаєва, Кривого Рогу, Сум, Дніпра, Черкас, Херсона, Кропивницького, Житомира, Кролевця, Змієва, Лозової, Горішніх Плавнів, Броварів, Мамаївців, Олешків, Горностаївки, Куп’янська, Сєвєродонецька, Хмільника, Шостки, Костянтинівки, Бахмута, Лисичанська, Первомайського, Вишгорода, Гуляйполя, Маріуполя, Рубіжного, Південного, Кута. Усі лауреати І та ІІ премій запрошені до участі у концерті Лауреатів  І Відкритого Регіонального дистанційного конкурсу фортепіанної музики «AURORA», що відбудеться у 2021 році у Великій залі Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського.