Вступна кампанія – 2020

Відповідно до Умов прийому для здобуття вищої освіти в 2020 році (далі – Умови прийому), затверджених наказом МОНУ від 11 жовтня 2019 року № 1285 (зі змінами) 01 серпня поточного року розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів для вступу на І курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання.

Покрокова інструкція та відео роз’яснення щодо створення та реєстрації електронного кабінету розміщені на сайті МОНУ: https://mon.gov.ua/ua/osvita/visha-osvita/vstupna-kampaniya-2020/instrukciyi-shodo-roboti-z-sistemoyu-podannya-zayav-v-elektronnij-formi-reyestraciya-elektronnogo-kabinetu. У закладах вищої освіти створені консультаційні центри для надання допомоги вступникам під час подання заяв в електронній формі.

Цього року вступники пільгових категорій можуть подавати заяви в електронній формі з подальшим поданням документів, що підтверджують їх право на вступ за співбесідою або квотою-2.

Подавати заяви через електронні кабінети можуть також вступники до магістратури на основі освітнього ступеня «бакалавр», які склали ЕВІ/ЕРВВ.

 

13 серпня 2020 року  приймальні комісії 36 закладів вищої освіти державної, комунальної та приватної форм власності розпочнуть прийом заяв та документів від вступників на основі повної загальної середньої освіти; закінчується прийом заяв та документів о 18:00 16 серпня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів; о 18:00 22 серпня – для осіб, які вступають за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, іспитів, творчих конкурсів, складених з 01 по 12 серпня 2020 року.

Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому, в залежності від спеціальності, обраної вступником.

Формування рейтингових списків вступників, які вступають на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання, творчих конкурсів та вступних іспитів (у тому числі за квотою-1, квотою-3, квотою-4), надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку вступників за кошти державного або місцевого бюджету (за державним або регіональним замовленням) здійснюються не пізніше 12:00 27 серпня.

Зарахування на місця державного та регіонального замовленням відбудеться 05 вересня 2020 року, а за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше ніж 30 вересня 2020 року. Переведення на вакантні бюджетні місця та на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів вступників, які зараховані на контракт – не пізніше ніж 15 вересня.

На базі закладів вищої освіти Харківської області створені освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». В освітніх центрах вступники з тимчасово окупованої території та території населених пунктів на лінії зіткнення мають можливість подати до 5-ти заяв та брати участь у конкурсі на місця державного замовлення в межах спеціальної квоти (квота-2), виділеної для зазначеної категорії вступників на основі повної загальної середньої освіти.

З метою надання консультативної допомоги вступникам з питань вступної кампанії – 2020 при Департаменті науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації працює телефон гарячої лінії за номером: 057 705 03 04.

Телефони гарячої лінії Міністерства освіти і науки України: 0 800 50 45 70; для вступників з Криму та Донбасу 0 800 50 44 25.

Інформація щодо відповідальних секретарів приймальних комісій закладів вищої освіти розташована на сайті Департаменту в розділі «Вступна кампанія – 2020».