Спортсмени змагалися на комплексній дистанції, що включала тріал і велосипедний крос

За останнє десятиліття юні велотуристи  Харківщини досягли вагомих успіхів у Всеукраїнських змаганнях. Десятки спортсменів виконали нормативи кандидатів у майстри спорту, стали переможцями і призерами Чемпіонатів та Кубків України. Чи не найбільший внесок у розвиток цього виду туризму внесли учні закладів освіти Золочівської об’єднаної територіальної громади, яких здійснює підготовку до змагань Касян Ірина, керівник гуртків велосипедного туризму Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради.

Пандемія завадила проведенню навесні та влітку обласних, Всеукраїнських змагань. Улітку  Ірина Ігорівна проводила тренування, і ось нарешті 6 вересня 2020 року відбулися перші змагання.

На околицях смт Золочева у присутності батьків 32 юних спортсмени змагалися на комплексній дистанції, що включала тріал і велосипедний крос. Найстарші, серед яких двоє кандидатів у майстри спорту України, долали  п′ятикілометровий крос, а інші спортсмени (наймолодшому виповнилося вісім років) три і один кілометр. Переможці та призери нагороджені грамотами та медалями Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради. Змагання пройшли успішно, допомогу в організації та проведенні заходу надав відділ освіти, молоді та спорту Золочівської селищної ради.