Харківський форум «Наука: діалог поколінь»

Провідні науковці Харківщини зібралися на Харківський форум «Наука: діалог поколінь»

 

13 жовтня 2020 р. за ініціативи голови обласної державної адміністрації  О.В. Кучера та народного депутата України А.М. Одарченка на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбулася наймаштабніша подія осені – Харківський форум «Наука: діалог поколінь».

Організатори заходи поставили собі за мету зібрати представників  органів влади,  наукової спільноти, реального сектору економіки, бізнес-середовища для ґрунтовної розмови щодо стану і перспектив  науки,  як одного з основних драйверів розвитку регіону і держави в цілому.

У 3-х раундах: «Наука та суспільство», «Наука та держава», «Наука та економіка» у гострій дискусії з актуальних проблем сьогодення  до бар’єрів зійшлися команди провідних і молодих вчених зі своїми групами підтримки.

У заході взяв участь Перший заступник Міністра освіти і науки України М.О. Кизим, а також у форматі прямого відеовключення  до учасників заходу звернулися Президент Національної академії науки України А.Г. Загородній та професор Корнельського університету (США) Ч. Уайтхед.

Підводячи підсумки заходу, голова обласної державної адміністрації О.В. Кучер підкреслив свою особисту зацікавленість у збереженні лідерського статусу Харківщини в науково-освітній сфері та запевнив у своїй підтримці діяльності і видатних, і молодих вчених на користь регіону та держави.