Про участь у Варшавській міжнародній виставці винаходів «International Warsaw Invention Show»

У вересні – листопаді 2020 року відбулася Варшавська міжнародна виставка винаходів «International Warsaw Invention Show».

У цьому році у виставці взяли участь представники багатьох азіатських, африканських, американських і європейських країн, таких як: Саудівська Аравія, Хорватія, Єгипет, Іран, Канада, Малайзія, Корея, Великобританія та Україна. Учасники-винахідники представили понад 400 винаходів, серед яких була робота «Creating a hybrid multilayer energy-generating heat-insulating coating for the wall of residential and working buildings» Матюшенка Івана, вихованця гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності в галузі технічних і точних наук» КЗ «Харківська обласна МАН» (керівник – Козуб П.А.).

Щорічно Варшавська міжнародна виставка винаходів супроводжується лекціями і семінарами з прав інтелектуальної власності та видачі патентів.

Пріоритетними завданнями виставки є: демонстрація наукових досягнень молодих учених і винахідників на тлі глобальних рішень, що дозволяє встановлювати контакти з потенційними інвесторами; знайомство громадськості з досягненнями юних винахідників; створення позитивного іміджу світової науки.

За результатами участі у заході в секції «Екологія та охорона навколишнього середовища» Матюшенко Іван посів І місце та отримав золоту медаль. Його робота присвячена проблемі зниження енерговитрат на опалення будівель з покриттям, що дозволяє отримувати теплову енергію від сонячного випромінювання, для чого було створено покриття, яке могло б поглинати сонячну енергію, захищати від споживання тепла і в той же час не приводило б до перегріву в приміщенні

Вітаємо з перемогою Івана та його наукового керівника!