Весняні канікули у Комунальному закладі «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради

Цікаво і змістовно проходять весняні канікули у Комунальному закладі «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради.

24 березня 2021 року у закладі позашкільної освіти відбувся майстер-клас з писанкарства, який провели керівники гуртків КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» Коваленко Майя Леонідівна та Ходячих Світлана Юріївна. Учні Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 61 Харківської міської ради та їх батьки, вихованці гуртків КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості № 2» Харківської міської ради, із захопленням пізнавали дивовижний світ української писанки, традиції та особливості писанкарства на Слобожанщині. Кожен учасник власноруч створив писанку, яка стане родинним оберігом.

Крім того, активно йде підготовка до обласного зльоту юних туристів-краєзнавців, який планується провести у травні 2021 року. Для вихованців гуртків КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» заняття з геологічного краєзнавства провів Распопов Андрій Миколайович, керівник гуртків. Учні ознайомилися з методикою польового опису геологічних відслонень, відбору та визначення зразків мінералів та гірських порід. У подальшому планується підготовка юних краєзнавців з історичного краєзнавства, екології, спортивного туризму.