Вітаємо з перемогами!

Вихованка Комунального закладу «Харківський професійний коледж спортивного профілю» Харківської обласної ради  Ірина Деха стала чемпіонкою Європи 2021 року у ваговій категорії до 76 кілограмів! Вона змогла вирвати “золото” у напруженій боротьбі з росіянками, обігравши їх у Москві. Ірина Деха – одна зі світових лідерок у ваговій категорії до 75 кілограмів, до чемпіонату Європи вона підходила у статусі однієї з фавориток.

Тим більше, у 2016 році вона уже вигравала “золото” саме на європейській першості.

Ірина Деха змогла виграти для України як золото за сумою двоборства (“ривок” та “поштовх”), так і у кожній з дисциплін окремо з результатом в ривку – 113 кг, в поштовху – 135 кг та в сумі двоборства – 248 кг. Тобто у медальний залік турніру вона заробила одне “золото”, але у неофіційний “малий залік” – одразу три. Також Ірина виконала норматив «Заслуженого майстра спорту України». Особистий тренер Ірини – Шилов Євген Іванович.

Декілька днів раніше, ще одна вихованка коледжу Каміла Конотоп під керівництвом Нікуліна Валерія Миколайовича стала абсолютною чемпіонкою Європи у ваговій категорії 55 кг. Вона показала кращий за суперниць результат в ривку – 95 кг, в поштовху – 113 кг та за сумою двоборства – 208 кг, встановила 4 рекорди Європи серед юніорок до 20 років, 4 рекорди України серед юніорок , 4 рекорди України серед молоді до 23 років та 4 рекорди України серед дорослих.

Вихованка коледжу Марія Гангур у вазі до 59 кг посівши восьме місце, потрапила до десятки сильніших (особистий тренер Нікулін Валерій Миколайович),  студентка 2 курсу КЗ «ХПКСП» ХОР Світлана Самуляк, яка в ваговій категорії до 55кг зайняла 13-те місце. Крім того за підсумками чемпіонату Світлана Самуляк виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу (особистий тренер Нікулін Валерій Миколайович). Вихованець коледжу Заліпський Павло у ваговій категорії 61 кг посів 12 місце з результатом суми двоборства 257 кг (117 кг у ривку та 140 кг у поштовху) (особистий тренер Кругленко Сергій Григорович).

Під керівництвом Нікуліна Валерія Миколайовича 9 квітня у ваговій категорії 96 кг буде виступати ще один випускник коледжу Янцевич Євгеній.

Вітаємо з перемогамибажаємо подальших успіхів!