Освітній хакатон для викладачів предмета «Охорона праці» закладів професійної (професійно-технічної) освіти

28 квітня 2021 року проведений обласний онлайн-хакатон для викладачів предмета «Охорона праці» закладів професійної (професійно-технічної) освіти Харківської області на тему: «Сучасний урок: у пошуках стратегії».

У роботі заходу взяли участь 34 педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти Харківської області.

Відкриття онлайн-хакатону розпочалось із привітання учасників із Всесвітнім днем охорони праці під девізом: «Передбачати, готуватися і реагувати на кризу – Інвестиції в стійкі системи безпеки і гігієни праці».

Практичний модуль заходу розпочала І група учасників із демонстрації дидактичних матеріалів сучасного уроку з предмета «Охорона праці» за темою: «Основи безпеки праці в галузі».

Далі освітній хакатон продовжила ІІ група презентацією сценарію позакласного заходу в рамках тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню охорони праці.

ІІІ група учасників прокоментувала Ⅳ розділ паспорту КМЗ «Засоби навчання для вивчення тем, розділів і вузлових питань предмета «Охорона праці» з урахуванням вимог дистанційного навчання.

Усі 3 групи викладачів ЗП(ПТ)О працювали над відповідними завданнями-кейсами з метою взаємодії, обговорення ідей, напрацювань, стратегій для розкриття питання, яким має бути сучасний урок з предмета «Охорона праці».

Протягом онлайн-спілкування учасники хакатону ділились досвідом використання онлайн-ресурсів для дидактичного забезпечення предмета «Охорона праці», творчих та інтерактивних завдань і вправ, власних сайтів та Web-сервісів для створення різноманітного інтерактивного контенту, що дозволяє краще опанувати професію з урахуванням вимог безпечного ведення робіт.

Наприкінці заходу було визначено основні стратегії щодо створення сучасного уроку з предмета «Охорона праці, а для ефективної роботи методичної секції і обміну досвідом між викладачами було рекомендовано сайт: «Освітні Інтернет-ресурси для роботи педагогів».