Відбулось тестування основної сесії ЗНО з математики

У п’ятницю, 28 травня, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання продовжилась тестом з математики. Цього року тест ЗНО з математики поділений на два рівні – стандарт і профільний.

Учасники тестування, які планують вступати до закладів освіти, складали тест профільного рівня. Також цей тест складали учні, які вивчали математику на профільному рівні. ЗНО з математики (завдання профільного рівня ) складали 15555 особи (84,6% від  загальної кількості зареєстрованих), для них створено 1233 аудиторії у 86 пунктах ЗНО .

Учасники ЗНО, які не планували вступати до закладів вищої освіти, пройшли зовнішнє оцінювання, тест з якого містив завдання лише рівня стандарту. ЗНО з математики (завдання рівня стандарту) складали 636 особи (14% від  загальної кількості зареєстрованих). Низьку явку можна пояснити звільненням від проходження державної підсумкової атестації  здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році.

Вперше організовано роботу двох нових округів м. Богодухів та Валки.

В усіх пунктах проведення тестування забезпечено медичне обслуговування, охорону громадського порядку, створені безпечні умови з урахуванням усіх протиепідемічних вимог чинного законодавства.