Відбулося тестування з української мови і літератури

Сьогодні відбулося тестування з української мови і літератури, на яке зареєструвалися 15692 особи, тестування з української мови обрали 7406 особи. Зважаючи на умови вступу на навчання учасники тестування самостійно визначали, яку саме роботу вони виконуватимуть під час ЗНО. Зокрема, зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури складали  особи 13907 (88,6% від  загальної кількості зареєстрованих), з української мови – 4339 осіб (58,6%).

Вже відбулись тестування основної сесії ЗНО з хімії, математики, іспанської, німецької, французької та англійської мов. Попереду зовнішнє незалежне оцінювання з чотирьох навчальних предметів: історія України, фізика, біологія та географія.

Тестування проходило в 9 округах проведення: м.м. Харків, Балаклія, Ізюм, Красноград, Куп’янськ, Лозова, Чугуїв вперше організовано роботу двох нових округів м.м. Богодухів та Валки. В пунктах проведення тестування забезпечено медичне обслуговування, охорону громадського порядку, створені безпечні умови з урахуванням усіх протиепідемічних вимог чинного законодавства.

Із усіх територіальних громад забезпечується організоване та безпечне підвезення учнів до місць проведення зовнішнього незалежного оцінювання, з урахуванням усіх вимог до перевезення учнів закладів освіти та дотриманням тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом на період карантину.