Триває вступна кампанія 2021

Завершився прийом заяв та документів до 40  закладів фахової передвищої освіти державної, комунальної та приватної форм власності Харківської області від вступників на основі базової загальної середньої освіти для здобуття освітньо-професійного ступеню фахового молодшого бакалавра.

Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації  проаналізовані деякі дані щодо конкурсної ситуації у закладах фахової передвищої освіти.

За оперативною інформацією , що надійшла від керівників, до закладів подано 11184 заяви на денну форму навчання від вступників на базі 9 класів.

Прийом заяв до закладів фахової передвищої освіти здійснювався за       110 спеціальностями; загальний ліцензований обсяг складає 8719 місць; обсяг державного (регіонального) замовлення 3248 місць.

Середній конкурс на місця державного(регіонального) замовлення складає 3,4.

Найбільша кількість заяв подана до таких закладів фахової передвищої освіти:

Харківський комп’ютерно-технологічний коледж Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» – 1712 заяв;

Харківський коледж Державного університету телекомунікацій – 876     заяв;

Харківський радіотехнічний коледж – 832 заяви;

ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну» – 710 заяв;

Харківський автотранспортний коледж – 552 заяви;

Житлово-комунальний коледж Харківського національного університету      міського господарства ім.О.М.Бекетова – 548 заяв.

Найбільшим попитом у вступників користуються такі спеціальності:

172 Телекомунікації та радіотехніка-733 заяви  (Харківський коледж Державного університету телекомунікацій)

121 Інженерія програмного забезпечення – 433 заяви (комп’ютерно-технологічний коледж Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»;  222 заяви (Харківський патентно-комп’ютерний коледж; 249 заяв (Радіотехнічний коледж).

122 Компютерні науки та інформаційні технології    434 заяви (Харківський компютерно-технологічний коледж Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»

182 Технологія легкої промисловості – 368 заяв (Харківський коледж будівництва, архітектури та дизайну).

192 Будівництво та цивільна інженерія – 328 заяв (Харківський коледж будівництва, архітектури та дизайну).

181 Харчові технології – 304 заяви (Харківський фаховий коледж харчової промисловості ХНТУСГ імені Петра Василенка).

 

Відповідно до Умов прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти у 2021 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 30.10.2020 року  № 1342,  у закладах фахової передвищої освіти зарахування за державним або регіональним замовленням відбудеться 31 липня до 18:00.; за рахунок фізичних та юридичних осіб – до 03 серпня поточного року.

27 липня завершується прийом документів до закладів вищої та фахової передвищої освіти від вступників на базі повної загальної середньої освіти на основі сертифікатів ЗНО.

З 28 червня  до 23 липня поточного року на телефон «гарячої лінії»  Департаменту надійшло 30 звернень, за результатом розгляду яких надано необхідну консультативну допомогу.