Відбулось відкриття Обласного фестивалю мистецтв «Симфонія фарб Слобожанщини»

25 вересня 2021 року  у  Комунальному закладі «Люботинська спеціалізована мистецька школа-інтернат “Дивосвіт”» Харківської обласної ради відбулось відкриття Обласного фестивалю мистецтв «Симфонія фарб Слобожанщини» – переможця обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2021 році.  На відкритті фестивалю начальник управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради Наталія Пугач привітала всіх присутніх зі стартом фестивалю, побажала всім доброго настрою, приємних вражень та натхнення. Директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анжеліка Крутова відзначила, що фестиваль є мистецькою акцією, яка презентує творчі можливості й здобутки майстрів художнього і народного мистецтва, творчої молоді Харківщини.

Протягом двох днів фестивалю 25 і 26 вересня 2021 року більше 300 учасників мали можливість взяти участь у заходах програми фестивалю, які вподобали: виставка-ярмарок робіт майстрів художнього і народного мистецтва, майстер-класи, майстер-шоу від 30 майстрів художнього і народного мистецтва Харківщини, виставка робіт учасників І обласного конкурсу образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Симфонія фарб Слобожанщини», творчі майстерні для дітей з різних технік образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтва, майданчик профорієнтації –  презентація творчих проєктів студентів і викладачів Харківської державної академії дизайну і мистецтв, Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова, Харківського національного університету будівництва та архітектури, екскурсія до маєтку князів Святополк-Мирських (с. Гиївка).

У рамках фестивалю були представлені різні техніки декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва: декоративний розпис, витинанка, вишивка, писанкарство, лялькарство, валяння вовни, ліплення з глини, живопис, станкова графіка, вироби зі шкіри.

Учасниками І обласного конкурсу образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Симфонія фарб Слобожанщини» стали 160 учасників з різних куточків Харківської області у 6 номінаціях віком від 7 років, у тому числі діти з особливими освітніми потребами.