Представники вишів сектору безпеки та оборони долучилися до роботи з реалізації Резолюції 1325 «Жінки. Мир. Безпека» на місцевому рівні

Представники закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони, закладів зі специфічними умовами навчання приєдналися до проєктної ініціативи Українського жіночого фонду щодо створення регіональних коаліцій на виконання Національного та регіонального планів дій з реалізації Резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека». Ця діяльність важлива для роботи з новими викликами, що несуть із собою наслідки війни для жінок, чоловіків, дівчат і хлопців у різних сферах життя. Протягом вересня-жовтня фахівці беруть участь у тренінгах на базі Центру гендерної культури, під час проведення яких мають можливість ознайомитись з процесом соціального конструювання гендеру, витоками та шляхами подолання гендерної нерівності, проблематикою насильства щодо жінок, локалізацією та моніторингом, налагодження ефективної комунікації стосовно планування дій, ціннісних засад, правил взаємодії майбутньої Коаліції з моніторингу місцевих планів дій «1325. Жінки. Мир. Безпека».

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Офісу координатора з питань допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках програми «Development Cooperation Partnership Program».