Зимові канікули

Цікавими та змістовними були зимові канікули у вихованців Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради: туристські подорожі Україною, відвідування зимових свят у місті Харкові, змагання юних велотуристів, майстер-класи з народознавства тощо.

Переможці всеукраїнських змагань і конкурсів під керівництвом Ірини Пушкар та Надії Пристюк здійснили захоплюючу подорож до міста Львова, де ознайомилися з історичними, культурними пам’ятками міста, особливостями святкування католицького Різдва.

Юні геологи та археологи обласної станції юних туристів (керівники: Андрій Распопов та Андрій Беліменко) подорожували по Прикарпаттю, зокрема відпочивали в Яремчі, Ворохті, Буковелі, відвідали музей писанки в Коломиї.

Юні екологи (керівник: Сергій Кривопустов) побували на Закарпатті (м. Ужгород – м. Мукачеве – м. Берегово), де не лише вивчали історію цього куточку України, але й купалися в басейні термальних джерел у м. Берегове. Юні велотуристи (керівник: Ірина Касян) провели змагання з велотуризму у закритому приміщенні.

Довідково. Вихованці Ірини Касян перемогли у змаганнях на Кубок України серед учнівської молоді з велотуризму (І місце, смт Есхар, Чугуївський район, Харківська область, вересень 2021 року) та виконали нормативи: 3 вихованця підтвердили звання кандидатів у майстри спорту, 8 вихованців виконали І (дорослий) розряд! Чудові результати!

Традиційно у період канікул у краєзнавчому відділі закладу проводяться майстер-класи з народних ремесел під керівництвом Майї Коваленко: майстер-класи із виготовлення вовняної новорічної іграшки методом мокрого валяння.

Вихованці гуртків також відвідали новорічні вистави у Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» та здійснили екскурсії по святковому місту Харкову.