Обласна виставка дитячих творчих робіт «Мій біль − Афганістан»

15-18 лютого 2022 року в музеї історії Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» традиційно функціонувала обласна виставка дитячих творчих робіт «Мій біль − Афганістан», присвячена вшануванню громадян України, які виконували військовий обов’язок на території Республіки Афганістан.

Виставка проводилася з метою ознайомлення учнів закладів освіти з історичними фактами та подіями під час війни на території Республіки Афганістан, виховання патріотизму, поваги, милосердя.

На виставку було представлено 511 робіт від 507 учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Харківської області (із усіх 56  територіальних громад, 7 закладів освіти обласного підпорядкування та вихованців Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості»).

За час роботи виставки на екскурсіях побувало понад 500 учнів закладів освіти.

У рамках заходу 16 лютого 2022 року відбулася зустріч учнів закладів освіти з ветераном Афганської війни 1979-1989 років, головою Дергачівської Спілки воїнів-афганців – Гришиним Володимиром Вікторовичем. Під час зустрічі почесний гість згадав тривожні будні військової служби, фронтову дружбу  та відповів на численні запитання молоді.