ПРИВІТАННЯ ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ НАУКИ І ОСВІТИ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ НАУКИ В УКРАЇНІ

Шановна наукова спільното Харківщини!

 

Прийміть найщиріші вітання з нагоди відзначення професійного свята науковців – Дня науки в Україні!

Цього дня ми зазвичай маємо гарну нагоду відзначити успіхи та звершення і вчених зі світовим ім`ям, які вже прославили наш регіон, і талановитих молодих науковців, на яких ми покладаємо величезні сподівання у найближчому майбутньому. Але війна внесла корективи в усі сфери нашого життя, не оминувши і науково-освітню діяльність, бо російська військова агресія несе загрозу не лише суверенітету та незалежності Украіни, але й загрозу академічній свободі та науковій цілісності.

Сьогодні наші провідні наукові установи та заклади вищоі освіти понесли величезні втрати: цілі корпуси, сучасні лабораторії, простори для наукової інноваційної діяльності європейського рівня, у тому числі ті, що були відкриті протягом останніх років – безжально знищуються російським агресором.

У ніщівній стихії війни немає нічого притаманного вченим, але завдяки властивих науковцям гострого розуму, гуманізму, щоденній відданій праці – ми разом з вами за підтримки міжнародноі науковоі спільноти відновимо все на якісно новому сучасному рівні.

Бажаю усім вам сил та витримки у справі наближення нашої Перемоги!

 

Директор Департаменту науки і освіти

Харківської обласної державної адміністрації                                                                          Анжеліка КРУТОВА