ЮНІСЕФ передав 5 тисяч ноутбуків вчителям

ЮНІСЕФ у тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України передав 583 ноутбуки вчителям Харківської області, чиї навчальні заклади були зруйновані або зазнали значних пошкоджень через збройну агресію російської федерації.

З перших днів війни Харківщина перебуває під постійним масованими ударами ворога. Пошкоджень і руйнувань зазнали більше 200 загальноосвітніх шкіл. Понад 10 тисяч вчителів вимушені були змінити місце проживання, але продовжують навчати учнів дистанційно.

Ноутбуки, отримані від наших партнерів дадуть можливість педагогам постійно підтримувати зв’язок з учнями та здійснювати освітній процес дистанційно.

В області триває підготовка до відновлення навчання, яке незважаючи ні на що заплановано розпочати у вересні 2022 року. Враховуючи безпосередню близькість до кордону і активні бойові дії,  заклади загальної середньої освіти найімовірніше розпочнуть навчання у дистанційному режимі, тому освітяни Слобожанщини щиро вдячні за допомогу, надану ЮНІСЕФ і Міністерством освіти і науки України, яка зараз актуальна і дуже доречна.

Додатково:

ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України передав 5050 ноутбуків вчителям, школи яких були зруйновані через війну. Ноутбуки допоможуть педагогам Сумщини, Житомирщини, Київщини, Миколаївщини, Чернігівщини, Харківщини, Запоріжжя, Донеччини, Херсонщини та Луганщини залишатися на зв’язку з учнями та відновити дистанційне навчання. Частину ноутбуків буде
передано до Закарпатської області для переміщених учителів.

Гуманітарна допомога від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) надходить у рамках підготовки до відновлення навчання у вересні 2022 року та становить близько 2 мільйонів доларів США. Підтримка ЮНІСЕФ стала можливою завдяки фінансуванню від урядів Японії, Норвегії та Ірландії.