Підведено підсумки першого в Україні молодіжного проєкту «Інноваційні міста: кращі практики післявоєнної відбудови»

У рамках співпраці Харківського національного університету міського господарств імені О.М. Бекетова та Університету Лафборо (Великобританія) було реалізовано унікальний проєкт молодіжних ініціатив «Інноваційні міста: кращі практики післявоєнної відбудови».

150 учасників, які були відібрані на старті проєкту, протягом  3-х місяців мали змогу прослухати лекції від провідних архітекторів, будівельників, дизайнерів, ТОП-менеджерів, стартаперів, ІТ-шників України, Британії, Німеччини, Австрії, Італії, Угорщини.

За результатами проведеної роботи  було представлено 9 проєктів. I місце посів Проєкт реновації житлового комплексу з перетворенням його на безбар’єрну зелену зону.

Післявоєнне відновлення можливе лише за рахунок впровадження ефективних інвестиційних механізмів, розробки інноваційних інфраструктурних проєктів та архітектурних рішень, що необхідно розробляти  вже сьогодні. Рушійною силою відновлення країни має стати новий креативний клас – інтелектуальна та освічена молодь, що має відповідні навики та компетенції.