Відбулася перша персональна виставка живопису «Світло в мені» юної художниці Анастасії Лактіонової

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулася перша персональна виставка живопису «Світло в мені» юної художниці Анастасії Лактіонової, вихованки гуртка «Образотворче мистецтво» Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості». (керівник – Ганна Воловик).

В експозиції виставки представлено роботи, в яких присутні сучасні українські мотиви та втілено складний спектр емоцій дитини воєнного часу. Картини Насті оригінальні та сучасні, вони зачаровують глибоким змістом і безліччю різноманітних деталей. Роботи юної художниці вже відомі за межами України. Її незвичайні роботи знайшли своїх шанувальників у США та на Кіпрі. У жовтні 2022 року відбувся перший майстер-клас від талановитої художниці «Дітям України «Автопортрет»». У такий нелегкий час для України, Харківщини попри всі виклики Настя малює в рідному місті Харків!

На відкритті виставки була присутня голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, вона привітала юну художницю з її першою персональною виставкою, подарувала Насті та всім присутнім на заході дітям подарунки.

Настя Лактіонова неодноразово ставала переможницею міжнародних та всеукраїнських виставок образотворчого мистецтва. ЇЇ творчість дуже люблять у Палаці, тому ініціаторам створення персональної виставки виступила директорка закладу позашкільної освіти Тетяна Підберезкіна, людина з великим серцем, яка завжди підтримує розвиток дитячих талантів.

У презентації виставки взяли участь творчі колективи Палацу: народний художній колектив хор «Скворушка» (керівник – Орина Бредіхіна), зразковий художній колектив вокальна студія «Окей» (керівник – Ганна Полежаєва); колектив сучасної хореографії спортивно-танцювальний клуб «Rapid», (керівник – Олена Авраменко).

Відчути багатогранність незвичайних картин Насті, що були представлені на виставці, харків’яни змогли завдяки директорці інформаційно-виставкового центру «Бузок» Вікторії Жданко, яка з задоволенням підтримала ідею зробити персональну виставку юної художниці.

Українськи діти – це щастя нашої України, вони неймовірно талановиті, вони нас надихають втілювати їхні мрії в реальність. Заради них наша країна обов’язково переможе!