Вихованці Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості»  презентували зворушливе відео

Вихованці Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості»  презентували зворушливе відео.

Відеокліп «Трава крізь асфальт» творчий колектив педагогів та вихованців Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» присвячує позашкіллю Харківщини. Людям, які попри все не зупинили свою діяльність ні на мить, продовжують займатися творчістю, надихають, об’єднують, підіймають дух українців за для Перемоги нашої України! https://youtu.be/2EiEDZZqwrw

Це історія про любов до творчості, про Палац, який був пошкоджений 01 березня 2022 року, про дітей і педагогів Харківщини, про дистанційне навчання, про велике бажання жити і творити!

На створення кліпу колектив надихнула Тетяна Підберезкіна, директорка Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості». Слова та музику написала Ірина Бондаренко, поетка, композиторка, мисткиня, педагог Палацу. Розробили сценарій, зняли та змонтували – Вадим Болдурат, керівник студії дитячої анімації «SOVAanimа» та Євгеній Лихошерст, завідувач відділу науково-технічної творчості.

Унікальність кліпу в тому, що вокал, який записаний вихованцями зразкового художнього колективу вокальної студії «ОКей» (керівник – Ганна Полежаєва) дистанційно на телефон, постановка танцю колективом сучасної хореографії спортивно-танцювального клубу «Rapid» (керівник – Олена Авраменко) теж відбувалася дистанційно. У кліпі знімалися діти, які не покидали з початку війни Харківщину. Серед них Софія Проценко –віцечемпіонка світу з сучасного танцю, яка дистанційно з педагогом готувалася до змагань і блискуче виступила в червні 2022 року на Чемпіонаті світу в Хорватії.

Творчість під час війни в Україні – теж наші щит і броня, можливість розповісти про емоційний стан, зберегти внутрішній ресурс, підтримати одне одного.