Вічна пам’ять…

28 березня 2023 р. на 74-му році життя перестало битися серце Юрія Прокоповича Битяка, відомого українського вченого-правознавця, академіка Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, заслуженого діяча науки і техніки України, заслуженого професора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Почесного громадянина Харківської області.
Свій життєвий шлях Юрій Прокопович присвятив науковій діяльності, зробив значний внесок у розвиток Української правничої системи, він є автором понад 250 наукових праць та коментарів до кодексів та законів України, частина яких стали фундаментальними роботами в галузі права та настільними книгами практикуючих юристів. Брав участь у розробці проєкту Конституції України. Нагороджений Орденом «За заслуги» III ступеня, Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня, нагрудним знаком «Відмінник освіти України», Золотою медаллю Національної академії правових наук України.
Юрій Прокопович був людиною прекрасної душі, відкритого і доброго серця, успішним і мудрим керівником, який служив громаді та суспільству.
Творчі сили, енергія, величезний науковий і педагогічний талант завжди були спрямовані на розвиток юридичної освіти та науки, підготовку висококваліфікованих фахівців-юристів та науково-педагогічних кадрів.

Департамент науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації висловлює співчуття рідним, колегам, друзям та студентській спільноті.
Зі щирою скорботою і світлою пам’яттю.