Заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Чугуївський регіональний центр професійної освіти Харківської області»

  1. Коротка історична довідка про створення Чугуївського професійного ліцею

У зв’язку з потребою в робітниках будівельного і машинобудівельного спрямування для Чугуївського заводу паливної апаратури та виробничого об’єднання Харківзалізобетон і відповідно до спільного рішення Державного комітету Ради Міністрів Української РСР з професійно-технічної освіти та Міністерства будівництва Української РСР у 1974 році відкрито Міське професійно-технічне училище № 19 м. Чугуїв, яке згідно із наказом Державного комітету Української РСР з професійно-технічної освіти від 13.07.1984 № 156/3 «Про реорганізацію профтехучилищ системи профтехосвіти Української РСР» і згідно із наказом Харківського обласного управління профтехосвіти від 21.08.1984 № 372 «Про реорганізацію профтехучилищ області» реорганізовано та перейменовано на Середнє професійно-технічне училище  № 19 м. Чугуїв Харківської області.

Відповідно до Закону України «Про освіту» та згідно із пунктом 3 розділу I Положення про професійний навчально-виховний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1993 р. № 715 і наказом управління освіти Харківської обласної державної адміністрації від  11.02.1993 №  82 «Про перейменування СПТУ в ПТУ» Середнє професійно-технічне училище  № 19 м. Чугуїв Харківської області перейменовано на Професійно-технічне училище № 19 м. Чугуїв, яке згідно із наказом Міністерства освіти і науки України від 13.06.2003 № 380 «Про вдосконалення мережі професійно-технічних  навчальних  закладів  Харківської області»  з  1 липня  2003 року реорганізовано у ЧУГУЇВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ.

ЧУГУЇВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ є правонаступником майна, прав та обов’язків Професійно-технічного училища № 19 м. Чугуїв.

Професійний ліцей утворений та зареєстрований в порядку, визначеному законодавством, що регулює діяльність відповідного неприбуткового закладу (організації).

          

  1. Перелік професій та спеціальностей за якими здійснюється навчання в Чугуївському професійному ліцеї 
№ з/п Код за Державним класифікатором України Назва професії Від підготовки
1 2 3 4
1. 4112

4121

Оператор компь’ютерного набору

Офісний службовець (бухгалтерія)

Первинна професійна підготовка
2. 5122

7412

Кухар

Кондитер

Первинна професійна підготовка
3. 7212 Електрогазозварник Первинна професійна підготовка
4. 7422 Столяр Первинна професійна підготовка
5. 5141 Перукар (перукар-модельєр) Первинна професійна підготовка
6. 8211

8211

Верстатник широкого профілю

Оператор верстатів з програмним керуванням

Первинна професійна підготовка
7. 7436 Швачка Первинна професійна підготовка

 

  1. Інформація для короткого ознайомлення

 За період існування Чугуївського професійного ліцею педагогічним колективом було підготовлено більше 10 тисяч випускників, які отримали робочі професії.

Висококваліфіковані  педагоги і майстри виробничого навчання передають своїм учням знання, досвід, вміння та навички, приділяють посилену увагу змісту викладання та використання інноваційних методів роботи.

Є гуртожиток для учнів, працює їдальня. Усі учні гарантовано отримують стипендію. Реалізувати свої здібності і таланти юнаки та дівчата можуть у театральній студії, творчому доробку вокально-інструментальної групи, танцювальному колективі. У позаурочний час працюють спортивні секції.  Можливе подальше навчання у вищих навчальних закладах України та за її межами.

У нашому ліцеї панує тверде переконання: кожен учень – це унікальна індивідуальність. Пріоритетом вільного розвитку особистості є базовим принципом побудови освітньої системи ліцею.