Зміївський професійний енергетичний ліцей

Зміївський професійний енергетичний ліцей був створений як професійно-технічне училище № 31 сел. Комсомольське Харківської області у квітні 1970 року з метою забезпечення підготовки кваліфікованих робітників для Зміївської ДРЕС – найпотужнішої на той час теплової електростанції в  Європі.

За майже півстоліття  функціювання  ми зберегли    галузеве спрямування – ліцей продовжує підготовку енергетиків.  Наші сьогоднішні випускники – це кваліфіковані робітники  для електротехнічної та будівельної  галузей,  громадського харчування, а професії електромонтера і лаборанта хімічного аналізу є загальними для усіх галузей промисловості.

Учні ліцею отримують  первинну професійну підготовку як на  базі базової загальної середньої освіти з отриманням повної загальної середньої освіти так і на базі повної загальної середньої освіти за професіями: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електрослюсар з ремонту й обслуговування автоматики та засобів вимірювань електростанцій;   слюсар з ремонту устаткування котельних та пилопідготовчих цехів;  лаборант хімічного аналізу; муляр; електрозварник ручного зварювання; кухар. За роки існування  ми не відійшли від установленої практики – учні ліцею мають можливість проходити виробничу практику в цехах і лабораторіях  Зміївської  ТЕС.

Висококваліфікований педагогічний колектив  готовий забезпечити якісну підготовку робітників, навчити учнів самостійно відтворювати здобуті знання, умінню самостійно вдосконалювати свої професійні вміння та навички та  вдосконалюватись як особистість. Ліцей має всі умови для забезпечення навчально-виховного процесу, організації позаурочної роботи та побуту: навчальні кабінети, виробничі майстерні та лабораторії, спортивну та актову зали, комфортабельний гуртожиток. У ліцеї працюють спортивні секції, гуртки технічної та декоративно-прикладної творчості, вокально-хорова студія «Музичний світ», театр читців та театральних мініатюр «Сценічна майстерність».