Лозівський центр професійної освіти Харківської області

Для задоволення потреб у робітничих кадрах машинобудівної промисловості та за ініціативи керівництва Лозівського ковальсько-механічно заводу 23 квітня 1973 року було відкрито професійно – технічне училище № 36 м. Лозової.

В зв`язку з тим, що соціально – економічний розвиток регіону потребував робітників для різних галузей народного господарства з 1985 року перелік професій розширився.

За роки існування закладу підготовлено понад 13 тисяч кваліфікованих робітників для машинобудівної, будівельної, легкої промисловостей, громадського харчування, торгівлі, сфери послуг.

З 1 липня 2003 року ПТУ № 36 реорганізоване у Лозівський професійний ліцей. 

 Перелік професій та спеціальностей, за якими здійснюється навчання

з/п Код за класифікатором професій Найменування професії
1. 72127212 ЕлектрогазозварникЕлектрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах
2. 71337132 7141 ШтукатурЛицювальник-плиточникМаляр
3. 51227412 КухарКондитер
4. 5141 Перукар (перукар-модельєр)
5. 5122 Кухар
6. 7433 Кравець
7. 7212 Електрозварник ручного зварювання
8. 8211 Верстатник широкого профілю
9. 4112  4115 Оператор комп’ютерного наборуСекретар керівника (організації, підприємства, установи)
10. 71337132 ШтукатурЛицювальник-плиточник
11. 71227212 МулярЕлектрогазозварник
12. 7212 7213 Електрозварник ручного зварюванняРихтувальник кузовів
13. 7241 Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування

 

Лозівський професійний ліцей – це державний навчальний заклад другого атестаційного рівня, який забезпечує реалізацію потреб громадян у професійно-технічній освіті. За роки існування ліцеєм підготовлено й випущено понад 13 тис. кваліфікованих робітників для машинобудівної, будівельної, легкої промисловостей, громадського харчування, торгівлі, сфери послуг.

Педагоги і співробітники ліцею постійно працюють над підвищенням професійної майстерності, розвитком творчості, духовності та культури кожного учня. Ліцей готує фахівців із професій: «Верстатник широкого профілю», «Електрогазозварник», «Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах», «Електромонтер з ремонту і обслуговуванню електроустаткування», «Електрозварник ручного зварювання», «Рихтувальник кузовів», «Муляр», «Штукатур», «Лицювальник-плиточник», «Маляр», «Кравець», «Кухар», «Кондитер», «Перукар», «Секретар керівника (організації, підприємства, установи)», «Оператор комп’ютерного набору».

Щорічно учні ліцею проходять ви­робничу практику на підприємствах міста і району: ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод», КП « Еко-Сан», ПП «Бумеранг-2», КП «Житлова управляюча компанія», ТОВ «Сервіс контроль», ТОВ «Комбікормовий завод», Філія «Лозівський райавтодор», ПАТ «Лозовабуд», ПОСП  «Прогрес», Кафе «Околиця», ТОВ «Робочий одяг», Салон «Софі», тощо.

З 27 травня 2016 року підписано Меморандум «Про співпрацю» між Товариством з обмеженою відповідальністю «Лозівський ковальсько-механічний завод», Лозівською філією Харківського автомобільно-дорожнього технікуму та Лозівським професійним ліцеєм для надання можливостей проходження виробничих та інших практик молоді, яка здобуває освіту в ліцеї; встановлення іменної грошової стипендії обдарованим учням та представникам педагогічного колективу.

Понад 93% учнів після закінчен­ня ліцею працевлаштовуються, щороку близько 12% випускників продовжують навчання у вищих навчальних закладах.

Навчальний заклад має бібліотеку із книжковим фондом понад 28 тис. екземплярів, сучасні актову та спортивну зали, їдальню. Учні забезпечуються безкоштовним проживанням у гуртожитку.

Лозівський професійний ліцей є активним учасником конкурсів, оглядів як обласного, так і всеукраїнського рівнів. Заклад нагороджений дипломом голови Харківської обласної державної адміністрації за значні досягнення у підготовці кваліфікованих робітників, розвиток соціального партнерства з підприємствами – замовниками робітничих кадрів та за підсумками 2014/2015 навчального року.

Колектив навчального закладу вважає головним завданням підготовку конкурентоспроможних, висококваліфікованих, багатофункціональних робітників, які прагнуть до професійного зростання.