Обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професій електротехнічного профілю та викладачів предмета “Електротехніка”

13 листопада 2014 року в Харківському професійному ліцеї залізничного транспорту відбувся обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професій електротехнічного профілю та викладачів предмета «Електротехніка» за темою: “Підвищення якості та результативності професійної підготовки кваліфікованих робітників”.

У роботі обласного семінару-практикуму взяли участь 30 педагогічних працівників із 30 професійно-технічних  навчальних закладів. На семінарі були розглянуті питання:

 – визначення професійної компетентності учнів (Беспалова Л.О., методист НМЦ ПТО);

– забезпечення умов для навчально-пізнавальної діяльності учнів – шлях до підвищення якості та результатів професійної підготовки (Гуріна Т..В., викладач Харківського професійного ліцею залізничного транспорту).

У ході семінару учасники під час  роботи у малих групах визначали компетенції учнів і шляхи їх формування, які потім обговорювалися та аналізувалися.

Також присутні були ознайомлені з досвідом співпраці педагогів ліцею і депо «Октябрь» Південної залізниці у питанні проведення лабораторно-практичних робіт з предметів професійно-теоретичної підготовки. Зокрема, учасникам семінару було продемонстровано відеоролик, в якому учні ліцею виконують лабораторно-практичну роботу з предмета: «Електротехніка» за темою: «Дослідження двигунів постійного струму паралельного збудження». Лабораторну роботу викладачу ліцею Гуріной Т.В. допомагав проводити інструктор депо «Октябрь» Південної залізниці – Димченко Ю.Л. У навчальному класі депо учні проводили дослідження на діючому обладнанні (тренажерах). Учасники семінару-практикуму були одностайні у думці, що така співпраця з роботодавцями максимально сприятиме розвитку компетенцій, підвищенню якості та результативності професійної підготовки.