Регіональні акції “Вища школа Харківщини – шкільним бібліотекам Луганської та Донецької областей” та “Українська книга дітям Донеччини й Луганщини від школярів України”

При підтримці Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації за ініціативою Харківської обласної студентської ради та адміністрацій вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, за участю загальноосвітніх, професійно-технічних, інтернатних навчальних закладів Харкова та області відбулися регіональні акції «Вища школа Харківщини – шкільним бібліотекам Луганської та Донецької областей» та «Українська книга дітям Донеччини й Луганщини від школярів України».

Акції проведені з метою популяризації української книги, українських національних традицій, виховання патріотизму й національної свідомості, а також на знак солідарності з учнями загальноосвітніх навчальних закладів Донецької й Луганської областей. Відзначаємо, що всі навчальні заклади міста й області активно залучилися до регіональних акцій. Протягом жовтня-листопада 2014 року в межах зазначених заходів зібрано понад 10 тис. примірників програмної та художньої,  пізнавальної та прикладної літератури українських та зарубіжних авторів для позакласного читання. Проведення подібних акцій спрямовано на об’єднання студентської та учнівської молоді задля реалізації шляхетних справ національного самовизначення. Як зазначила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Світлична Ю.О., 05.12.2014 буде передано першу частину книг для навчальних  закладів Донецької та Луганської областей.