Привітання Неклюдова І.М. з ювілеєм

Вітаємо Неклюдова Івана Матвійовича – генерального директора Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут», академіка Національної академії наук України з 80-річчям від дня народження, бажаємо доброго здоров’я, щастя та нових творчих звершень в ім’я України.
Життєвий шлях Неклюдова І.М. сповнений невтомною подвижницькою працею, самовідданістю науці, мудрістю, активною громадянською позицією.
Неклюдов І.М. – відомий вчений, фізик-експериментатор, фахівець у галузі міцності і пластичності матеріалів, радіаційної фізики твердого тіла та радіаційного матеріалознавства. Під керівництвом І.М.Неклюдова створена потужна експериментальна база фізичних досліджень. І.М.Неклюдов підготував 12 докторів і 31 кандидата наук.
За участю вчених очолюваного ним інституту розроблено Стратегію розвитку ядерної енергетики Енергетичної стратегії України до 2030 року.
І.М.Неклюдов є автором більш ніж 1000 наукових робіт, 60 винаходів та патентів, 37 монографій і підручників, багатьох розробок і технологічних процесів зі створення нових конструкційних сталей і сплавів, композиційних матеріалів для атомної енергетики і спеціальної техніки.
Талановитий організатор і керівник, відомий вчений та педагог, мудра та скромна людина, доктор фізико-математичних наук, професор, академік Національної академії наук України І.М.Неклюдов здобув велику повагу серед наукової та педагогічної громадськості не тільки в Україні, а й у світі.