Інформація про підсумки ХХVІII Всесвітньої літньої Універсіади 2015 року

03 по 14 липня 2015 року в м. в м. Кванджу (Корея) відбулася ХХVIII літня Всесвітня Універсіада. Упродовж двох тижнів спортсмени-студенти із 163 країн світу розіграли 272 комплекти нагород. У кожному з 21 виду спорту точилася напружена боротьба. 137 вітчизняних студентів змагалися  в 15 видах спорту. В активі студентської збірної України 31 медаль: 8 золотих, 17 срібних і 6 бронзових. У загальнокомандному заліку ХХVІII Всесвітньої літньої Універсіади Україна посіла 8 місце.

До національної збірної команди увійшли 23 студента-спортсмена Харківщини, які вдало представили Україну на цьому престижному спортивному форумі.  Їх здобутками стали 6 срібних та 2 бронзові нагороди в змаганнях з дзюдо, веслування академічного, фехтування спортивної гімнастики та волейболу серед чоловічих та жіночих команд.

Канівець Дмитро, студент Харківської державної академії фізичної культури, завоював срібну медаль в змаганнях з дзюдо у ваговій категорії 73 кг.

Ігор Хмара у складі чоловічої збірної команди України з веслування академічного здобув дві срібні медалі (за видами програми змагань: у складі чоловічої вісімки з керманичем та у складі двійки парної легкої ваги). Ігор – студент Харківської державної академії фізичної культури

Українські фехтувальники в командних змаганнях на шпагах вибороли срібні нагороди Всесвітньої літньої Універсіади у Кореї. Серед призерів – харків’янин Ян Сич, студент Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди.

Жіноча і чоловіча волейбольні команди стали володарями срібних медалей. Половина складу чоловічої команди – харків’яни, студенти Харківської державної академії фізичної культури. Медалі отримали Терьоменко Дмитро, Гармаш Пилип, Шевченко Олег, Дмитрієв Олександр, Тютлін Сергій. У дівчат – Кальченко Катерина, Чернуха Степанчук, Аліна Анастасія,

Чоловіча команда України з дзюдо виборола бронзові нагороди на Універсіаді-2015. У складі команди бронзові нагороди отримали студенти Харківської державної академії фізичної культури Канівець Дмитро та Гуляєв Артем.

Окачев Володимир став бронзовим призером Універсіади в командних змаганнях зі спортивної гімнастики.

Наші спортсмени-харків’яни внесли до скарбнички нагород 8 медалей з 31. Запорукою такого успіху стали наполегливість, сила волі та прагнення стати кращими.

Бажаємо впевненості у власних силах та подальших вдалих стартів на світових аренах!