Про підсумки засідання Координаційної ради

29 вересня 2015 року відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації.

Під час засідання було розглянуто наступні питання:

1. «Про стан діяльності Координаційних рад по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності в Україні за I пів. та завдання до кінця 2015 року».

2.«Про дотримання авторських прав під час діяльності КП «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького».

3. «Про стан роботи територіальних підрозділів Головного управління  МВС України в Харківській області щодо розгляду заяв організацій колективного управління про порушення авторських і суміжних прав».

За підсумками обговорення зазначених питань членами Координаційної ради відзначено, що відповідно  до аналітичного звіту Державної служби інтелектуальної власності України про діяльність Координаційних рад по боротьбі з порушенням прав інтелектуальної власності за I півріччя 2015 року  Харківська область разом із 7 іншими регіонами визначена як така, де поточна робота  у сфері інтелектуальної власності проводиться системно на постійній основі. Водночас, Державною службою визначені проблемні питання, що гальмують роботу Координаційних рад в цілому по Україні та визначені рекомендації обласним державним адміністраціям на найближчий період. У зв’язку із тим, що протягом  II кварталу поточного року до Координаційної ради надійшло ряд звернень від організацій колективного управління суб’єктів авторського прав та суміжних прав. стосовно проблемних питань щодо стану дотримання авторських прав під час діяльності КП «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького» та низки підприємств громадського харчування, торгово-розважальних закладів, закладів побутового обслуговування, членами Координаційної ради були визначені першочергові спільні кроки для врегулювання вищезазначених питань у рамках чинного законодавства.