Про підсумки проведення обласного семінару керівників народознавчих гуртків та фольклорних колективів

Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради організовано проведення виїзного обласного семінару керівників народознавчих гуртків та фольклорних колективів «Традиції українського весілля» на базі Музею українського весілля у с. Великі Будища та краєзнавчого музею смт Диканька Полтавської області.

У роботі семінару взяли участь 38 учителів, керівників гуртків і творчих колективів з Нововодолазького, Валківського, Балаклійського, Чугуївського, Харківського районів області, Ленінського, Жовтневого та Орджонікідзевського районів міста Харкова, міст Ізюм та Чугуїв, Харківського Палацу дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради.

Учасники заходи із зацікавленістю прослухали розповідь старшого наукового співробітника Комунального закладу «Харківський історичний музей», кандидата історичних наук Щербань Олени Василівни про весільну обрядовість, традиційні весільні страви українців, весільний фольклор.

У с. Великі Будища Диканського району педагоги ознайомилися з експозицією музею українського весілля та стали учасниками весільного обряду.

Усіх учасників семінару вразили експозиції краєзнавчого музею смт Диканька, які розповідають про історію Диканьки від давніх часів до сьогодення, історію знаменитого роду Кочубеїв, а також природу і культуру Диканьщини.

Учасники семінару виявили зацікавленість запропонованою тематикою та її впровадженням у навчальний процес загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах області.